fbpx

Прочани з Івано-Франківська вирушили на прощу до Старуні. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 16:15, 01.06, 2019

Сьогодні, 1 червня, розпочалася дводенна проща родин до батьківщини блаженного Симеона Лукача, що в селі Старуня Богородчанського району.

Проща розпочалася Божественною Літургією в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового, яку очолив адміністратор храму о. Юрій Новицький у співслужінні духовенства Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

"Нехай ця дорога, яка не є такою вже й близькою, буде для вас прообразом нашого шляху до Дому Небесного Отця", – побажав прочанам отець Юрій.
Загалом паломники подолають відстань в 36 км.
Після спільної молитви священнослужителі благословили паломників, окроплюючи всіх свяченою водою, та заохотили взяти свій намір на цю прощу, особливо за наші сім’ї. Відтак колона молільників вирушила центральною частиною міста до батьківщини нашого блаженного Симеона Лукача.
На місці паломників чекає обід, нічні чування та насичена програма. Наступного дня святкову Літургію очолить Митрополит  Володимир. Після завершення служби митрополит поблагословить пари, які цьогоріч відзначають ювілеї свого подружнього життя.
Також організатори просять паломників, а особливо пари, які святкують ювілеї подружнього життя, одягнути вишиванки.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: