fbpx

Проект "Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах" шукає родини, які приймуть гостей зі Сходу

Культура 15:50, 28.12, 2014

Більше 30 родин з Івано-Франківська зголосилися взяти участь у проекті "Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах". Організатори просять зголоситися ще 15 сімей, які би змогли надати дах гостям зі Сходу України на час різдвяних свят.

Різдво в Карпатах об’єднає українців зі Сходу і Заходу. З 5 по 10 січня в Івано-Франківськ в рамках проекту "Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах" з’їдуться більше півсотні учасників з усієї України, включно з Кримом. Найбільше гостей очікується з Донбасу. За задумом організаторів, вони проживатимуть у гостинних сім’ях іванофранківців, разом колядуватимуть, відвідуватимуть різноманітні акції, зустрічі, тренінги, братимуть участь у дискусіях, відкриватимуть один одному різну Україну. Адже до Франківська приїдуть співаки і актори, історики і журналісти, громадські активісти, зазначено у спільноті проекту в Фейсбук.

Серед 30 родин, які зголосилися прийняти гостей, відомі у Франківську лікарі і вчителі, викладачі Прикарпатського та Медичного університетів, митці та громадські діячі. Наразі організатори шукають ще 15 сімей, які би не лише надали співвітчизникам дах над головою, але й могли пожити разом – показати місцеву кухню, різдвяні традиції і звичаї, залучили до родинного кола під час святкувань. Для приймаючих родин організатори передбачили своєрідні бонуси.

"Бонуси для франківців – участь у всіх великих заходах і дитяча програма. Так ми хочемо віддячити родинам за їхню волонтерську допомогу у прийнятті гостей проекту", – повідомила організатор Надія Шегда.

Програма "Різдво в Карпатах. Зшиваємо Україну" передбачає серед іншого поїздку в Криворівню та Маняву, зустріч із тележурналістом та актором Майклом Щуром, поетичні читання, музичні заняття та творчі майстерні, екскурсії Франківськом від поетеси Галини Петросаняк. А також концерти, театральні вистави, участь у Коляді та Вертепі та багато інших цікавинок. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: