fbpx

Професор ІФНМУ Надія Скрипник отримала звання "Заслужений лікар України"

Суспільство 17:06, 27.08, 2018

Президент України присвоїв професору Івано-Франківського національного медичного університету, завідувачу кафедри ендокринології Надії Скрипник почесне звання "Заслужений лікар України".

Про це інформує прес-служба ІФНМУ.

"За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, соціально-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм", – йдеться в указі Глави держави.

Надія Скрипник закінчила Івано-Франківський медичний інститут у 1982 році. До 2002 року працювала лікарем у практичній охороні здоров’я. Працюючи практичним лікарем, у 1997 році захистила кандидатську дисертацію, присвячену особливостям лікування хворих на цукровий діабет похилого віку. З 1998 по 2002 роки суміщала роботу в практичній охороні здоров’я з викладацькою діяльністю на посаді асистента кафедри ендокринології Івано-Франківського державного медичного університету. З 2002 року переходить на основну роботу в університет асистентом цієї ж кафедри, а з 2003 року призначена на посаду доцента. У грудні 2004 року їй присвоєно вчене звання доцента. У 2010 році захистила докторську дисертацію на тему "Роль йодного дефіциту і гіпотиреозу в розвитку метаболічного синдрому у хворих на цукровий діабет 2 типу". У травні 2011 року, за рішенням конкурсної комісії університету, її призначили на посаду професора кафедри ендокринології. З вересня 2014 року Надія Скрипник завідує кафедрою ендокринології.

Науковиця є авторкою чотирьох винаходів, які стосуються удосконалення як діагностики, так і лікування хворих з ендокринною патологією.

За участю професора Скрипник в практику закладів охорони здоров’я впроваджуються нові лікувальні та діагностичні методики з найновіших досягнень сучасної медичної науки. Лише за 2014-2018 роки вона проконсультувала понад 9 тисяч пацієнтів. Надія Скрипник є автором 176 наукових праць, в тому числі 15 публікацій в іноземних фахових журналах, співавтором національного підручника "Ендокринологія" (2016), чотирьох навчальних посібників, автором двох монографій, присвячених метаболічному синдрому та йодному дефіциту на Прикарпатті. Професор підготувала одного кандидата медичних наук, під її керівництвом виконується ще одна дисертація.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: