fbpx

Професор зі США прочитав лекцію студентам ІФНТУНГ. ФОТО

Суспільство 21:25, 22.09, 2017

21 вересня 2017 року на запрошення українського відділення міжнародної організації SPE (Спілки інженерів-нафтовиків) професор Мілінд Д. Део із США прочитав лекцію на тему «Оптимізація вилучення флюїдів з сланців із врахуванням геологічних, геофізичних та гідравлічних умов пласта» в інституті нафтогазової інженерії.

Прослухати лекцію прийшли директор ІНГІ Витязь, завідувач кафедри РЕНГР, проф. Олександр Кондрат, викладачі, аспіранти, студенти нафтогазових спеціальностей.

Лектор приділив велику увагу технологічним досягненням, які дозволили збільшити видобування нафти у США майже вдвічі протягом п’яти років. Акцент був зроблений на деякі особливості удосконалення видобутку рідин з низькопроникних сланцевих порід, що вимагає комплексного розуміння взаємодії термодинамічних властивостей рідин, а також геологічних та геомеханічних властивостей порід. Були розглянуті й інші тонкощі вилучення рідин зі сланців, інформує прес-служба ІФНТУНГ.

Лекція викликала великий професійний інтерес у викладачів і студентів, яким випала нагода набратись знань й досвіду у професора Мілінда Део, який обіймає посаду завідувача кафедри хімічної інженерії університету Юти в Солт-Лейк-Сіті та є старшим науковим співробітником Інституту енергетики та геофізики – великої асоціації нафтовидобувних компаній при університеті Юти.

До сфери його наукових інтересів належать технології розробки родовищ та нафтовіддачі, нагнітання двоокису вуглецю з метою підвищення нафтовіддачі,  забезпечення безперебійного режиму подачі потоку нафти, видобування геотермальної енергії. Під його науковим керівництвом захищено 29 кандидатських дисертацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: