fbpx

Проект "Локальна історія" дослідив прикарпатське село, звідки родом батько Квітки Цісик

Наша історія 01:28, 23.12, 2015

Локальна історія – проект Української Галицької Асамблеї – розширює терени своїх досліджень. Відтепер про свою минувшину зможуть дізнатися і жителі сіл Коломийського району.

Першим свою інтерактивну Інтернет-сторінку отримало село Ліски Коломийського району, де 20 вересня 1913 року народився Володимир Цісик, український скрипаль-віртуоз, музичний діяч і педагог, батько славетної Квітки Цісик.

За веб-адресою http://www.localhistory.org.ua/locations/lisky/ Ви можете дізнатися про історію Лісок від найдавніших часів і до сьогодення, переглянути унікальні світлини та почути спогади старожилів про "світ, якого вже немає". Окрім того, науковці проекту уклали реєстр жителів села, які брали активну участь у національному житті Коломийщини впродовж першої половини ХХ ст.

Як розповідає Віталій Ляска, науковий керівник проекту "Локальна історія", ці матеріали мають зацікавити не лише істориків чи краєзнавців, але й середовище пересічних людей, передусім жителів чи вихідців з цього села не лише в Україні, а й загалом по всьому світу.

Завдяки Роксолані Гультайчук, координаторці проекту "Локальна історія" на Коломийщині, польовими дослідженнями охоплено вже дванадцять сіл району (Коршів, Печеніжин, Молодятин, Старий Гніздець та ін.), історія яких невдовзі з’явиться на порталі УГА.

На фото: Учні першого класу, в першому ряді перша стоїть Наталія Савчук, с. Ліски Коршівського р-ну Станіславівської обл., поч. 1940-х рр. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: