fbpx

Прокуратура Івано-Франківщини через суд повернула з незаконного користування майже 1 га лісу

Суспільство 18:17, 19.06, 2014

Господарським судом задоволено позов прокуратури Івано-Франківської області про скасування розпорядження колишнього голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації та визнано недійсним договір довгострокового тимчасового користування майже 1 га лісової ділянки на території Поляницької сільської ради.

Під час прокурорської перевірки встановлено, що наприкінці минулого року розпорядженням голови Івано-Франківської ОДА одному з підприємців виділено в користування ділянку площею 0,9 га в Поляницькому лісництві. Відтак,  підприємець уклав договір з ДП «Болехівське лісове господарство», за яким ця земля перейшла в платне користування для облаштування рекреаційно-відпочинкової зони терміном на 30 років. 

При цьому, як з’ясувала прокуратура, дозволу на спеціальне використання природних ресурсів в Поляницькому регіональному ландшафтному парку вказаному суб’єкту господарювання не надавалось. Окрім того, на землі природно-заповідного фонду орендар мав намір надавати послуги з мобільного харчування, що суперечить вимогам законодавства.

За позовом прокуратури судом скасовано незаконне розпорядження, договір тимчасового користування лісами визнано недійсним та користувача зобов’язано повернути землю державі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: