fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Прокуратура не бачить злочину у тому, що обласна Нацполіція заплатила за переклад на грузинську мову фірмі, яка ці послуги не надає

Прокуратура не бачить злочину у тому, що обласна Нацполіція заплатила за переклад на грузинську мову фірмі, яка ці послуги не надає

Суспільство 12:23, 18.07, 2017

Як писав КУРС, минулого року ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області перерахувало гроші за послуги грузинського перекладу ПП "Сага-П", яке ці послуги не надає.

Журналісти КУРСу звернулися до Генпрокуратури з проханням перевірити використання державних коштів. Звернення переправили в обласну прокуратуру, а звідти – в обласне управління Нацполіції.

Нагадаємо, ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області заплатило 195 тисяч гривень ПП "Сага-П" за переклади з польської мови на українську та з української – на грузинську. За тиждень перекладачі підприємства нібито переклали майже 2000 сторінок.

Зокрема, ПП "Сага-П" нібито переклало 570 перекладацьких сторінок з польської мови на українську та 1398 з української на грузинську. Переклад однієї сторінки обійшовся обласній поліції майже в 100 гривень. 

У телефонній розмові з журналістом працівниця ПП "Сага-П" сказала, що переклад однієї сторінки (1800 знаків) коштує 80 гривень. При цьому вона повідомила, що послуги з перекладу на грузинську мову підприємство "Сага-П" не надає, а переклад 50 сторінок з української на іноземні мови займає зазвичай близько двох тижнів (залежить від завантаження перекладачів).

Сьогодні на прес-конференції прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк зазначив, що прокуратура не бачить складу злочину в діях обласного управління Нацполіції.

"У тому зверненні не викладено даних, які свідчать по те, що вчинене кримінальне правопорушення. Саме тому прокуратура не вносила відомості за вашим зверненням до ЄРДР, а його передано на розгляд до Головного управління Національної поліції", – сказав Стратюк.

На уточнююче запитання, які ж іще докази потрібно надати, якщо фірма отримала кошти за послуги, яких не може надати, Стратюк після десятисекундної паузи сказав, що не може відповісти на це запитання і надасть відповідь окремо.

Так само обласний прокурор не зміг відповісти на більшість інших запитань від журналістів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: