fbpx

На Прикарпатті колишнього директора інтернату судитимуть за замах на умисне убивство

Суспільство 11:03, 14.03, 2017

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо колишнього директора Снятинського інтернату, якого обвинувачують у замаху на вбивство.

Як повідомив заступник прокурора Івано-Франківської області Руслан Вахітов, до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 5. ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України щодо колишнього директора одного з інтернатів.

Мова йде про екс-директора Снятинського інтернату Леонтія Шимчука.

В ході розслідування щодо екс-посадовця зібрано достатньо доказів, які підтверджують вчинення ним замаху на умисне вбивство заступника голови Снятинської районної спілки ветеранів Афганістану Дмитра Сідлярчука, повідомили у прес-службі прокуратури в області.

Встановлено, що у серпні 2016 року Леонтій Шимчук з метою вчинення вбивства встановив вибуховий пристрій біля входу до господарства потерпілого. Коли останній, повертаючись додому, відчинив на воротах хвіртку, то в той же час здетонував вибуховий пристрій (наступальна граната РГД-5).

Внаслідок вибуху чоловік отримав тілесні ушкодження середнього та легкого ступеня тяжкості.

Крім того, під час обшуку в екс-директора виявлено та вилучено вогнепальну зброю – самозарядний пістолет, виготовлений шляхом переробки саморобним способом з газового пістолета "Shmeisser".

Наразі розслідування завершено, обвинувальний акт розглядатиме по суті суд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: