fbpx

Прокуратура передала до суду справу про участь прикарпатця у терористичній організації ДНР

Суспільство 15:28, 10.06, 2016

Воюючи на боці терористів, обвинувачений отримав осколкове поранення.

Прокуратура Івано-Франківської області, використовуючи можливості спеціального досудового розслідування, скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення (ч. 1 ст. 258-3 КК України) – участь у терористичній організації, а також в іншому сприянні діяльності терористичної організації.

У справі фігурує 21-річний калушанин.

Читайте також: Калушани у соцмережах впізнали свого краянина, який став бойовиком ДНР і обіцяв закопати Яроша

З кінця серпня 2014 року він перебував на тимчасово окупованій території Донецької області, зокрема в місті Горлівка. Є активним членом терористичної організації "Донецька народна республіка", брав участь у діяльності ДНР шляхом участі в незаконних збройних формуваннях, виконував функції зв’язківця. 

Прокурори з'ясували, що мешканець Калуша брав участь у збройному протистоянні із підрозділами ЗСУ поблизу населеного пункту Озеряновка Донецької області.

Крім того, виконуючи бойове завдання в складі підрозділів терористичної організації ДНР поблизу населеного пункту Вуглегірськ, отримав осколочне поранення ноги.

КУРС писав, що мама 19-річного калушанина не може повірити, що її син воює за терористів

До справи приєднані відеодокази: на "youtube" користувачем "Правда ДНР" опубліковано відео під назвою "Ополченец из Ивано-Франковска", де останній заявив про хороше відношення населення окупованої частини Донбасу до осіб, які вступають до лав терористичної організації ДНР,  що є елементом пропаганди вступу до лав вказаної організації.

"Франківському ополченцю" світить позбавлення волі від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої, повідомляє прес-служба прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: