fbpx

Франківського патрульного, який нібито зламав мізинець екс-міліціонеру, можуть відсторонити від роботи

Суспільство 21:20, 18.10, 2017

Прокуратура Івано-Франківської області просить відсторонити від посади патрульного, якого колишній міліціонер звинуватив у нанесенні тілесних ушкоджень.

Як стало відомо КУРСу, івано-франківському патрульному Леоніду Гончаруку оголосили підозру у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 365 ККУ – перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями. 

На поліціейцького поскаржився Михайло Ільницький – колишній міліціонер, якого Івано-Франківський міський суд визнав винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції", оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Ільницький стверджує, що патрульний Гончарук зламав йому при затриманні мізинець.

Нагадаємо, в ніч з 18 на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь, а агресивні пасажири вчинили конфлікт з патрульними. На підтримку водію і пасажирам приїхав відомий у Франківську "активіст" Михайло Бойчук, більше знаний як "Хімік".

Як писав КУРС, Ільницький оскаржив постанову першої інстанції в апеляційному суді та перекладає вину на свою невістку. А покази свідків у суді розходяться.

У коментарі КУРСу у прес-службі патрульної поліції інформацію про висунення підозри Леоніду Гончаруку підтвердили та розповіли, що прокуратура вимагає його відсторонення від посади. Невдовзі відповідне клопотання має розглянути суд.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: