fbpx

Прокуратура Прикарпаття вимагає виплатити студентам заборговану стипендію

Економіка 17:40, 02.06, 2014

Під час прокурорської перевірки в Тлумацькому коледжі Львівського національного аграрного університету встановлено ряд порушень чинного законодавства, зокрема з виплат стипендій.

Як повідомили «КУРСу» у прес-службі обласної прокуратури, посадові особи коледжу допустили заборгованість з виплати стипендій студентам на понад 60 тисяч гривень, з яких близько 13 тисяч гривень  – дітям-сиротам та  дітям-інвалідам.

Впродовж 2013 – 2014 років з студентів незаконно стягнули більше 10 тисяч гривень профспілкових внесків. При цьому жоден з цих студентів в профспілці не перебував.

Всупереч вимогам законодавства, в січні поточного року на засіданні студентської ради, профкому та старостату коледжу прийнято неправомірне рішення про встановлення студентам плати за пропущені години занять. Як наслідок, з студентів коледжу впродовж лютого-травня 2014 року безпідставно отримано більше 3,5 тисяч гривень.

За результатами перевірки прокурором Тлумацького району внесено подання директору навчального закладу з вимогою погасити заборгованість із виплати стипендій студентам, скасувати рішення про стягнення коштів за пропущені пари та притягнути до відповідальності працівників, з вини котрих допущені вищевказані порушення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: