fbpx

Прокуратура Рожнятівщини вимагає у РДА повернути з оренди майже 250 га землі

Економіка 17:35, 10.06, 2014

Прокуратура Рожнятівського району виявила порушення при укладанні та реєстрації договору про оренду 246,7 га землі між Рожнятівською РДА та ПрАТ «Лукор». Прокуратура вимагає скасувати незаконні рішення та стягнення з "Лукор" заборгованості в розмірі 60 тис гривень.

Прокуратурою Рожнятівського району проведено перевірку додержання вимог законодавства щодо розпорядження землями водного фонду, які перебувають у державній власності.

Як повідомили «КУРСу» у прес-службі обласної Прокуратури, встановлено, що у 2011 році між Рожнятівською РДА та ПрАТ «Лукор» укладено та зареєстровано договори оренди земельної ділянки площею 246,7 га для обслуговування Чечвинського водосховища, яка розташована за межами селища Рожнятів, а також земельних ділянок загальною площею 2,2 га – за межами с. Сваричів.

В лютому поточного року, всупереч вимогам законодавства, посадовими особами Рожнятівської РДА підписано договори про припинення дії цих договорів оренди. 

Не провівши реєстрації розірваних договорів оренди в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, керівництво Рожнятівською РДА видало розпорядження, за якими згадані ділянки передано іншому орендареві та надано йому дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою.

В свою чергу, ПрАТ «Лукор», вважаючи договори розірваними, перестав сплачувати орендну плату до місцевого бюджету. 

Внаслідок цього борг з орендної плати склав більше 60 тисяч грн.

За результатами перевірки прокуратурою району внесено подання голові Рожнятівської РДА з вимогою скасувати незаконні рішення райдержадміністрації щодо розпорядження зазначеними земельними ділянками та притягнути до  відповідальності осіб, з вини яких допущені вказані порушення. 

Крім того, прокуратура  Рожнятівського району готує  позовну заяву до суду про стягнення з ПрАТ «Лукор» вказаної заборгованості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: