fbpx

Прокуратура виявила незаконне привласнення 24 млн гривень під час будівництва газопроводів на Прикарпатті

Економіка 09:30, 17.06, 2014

Прокуратура Івано-Франківської області спільно з УБОЗ в області виявила незаконне привласнення 24 млн 748 тис. бюджетних коштів при виконанні робіт по договору підряду на будівництво підвідних газопроводів на території Прикарпаття.

Як повідомили КУРСу у прес-службі прокуратури, встановлено, що службовими особами ПАТ «Івано-Франківськгаз» на підставі фіктивних актів виконаних робіт на рахунок одного з тернопільських підприємств перераховано 148 млн. гривень. В подальшому 142 млн. 962 тис. гривень з цих коштів були скеровані на рахунки фіктивних приватних підприємств у Луцьку та Житомирі. Ці підприємства не володіли матеріально-технічною базою та відповідними дозволами для проведення будівництва. Водночас, як з’ясувала прокуратура, необхідні роботи фактично були виконані силами районних управлінь газового господарства в області.

Таким чином, фіктивними підприємствами в результаті завищення фактичних об’ємів будівельних робіт було привласнено 24 млн. 748 тис. бюджетних коштів.  

За цим фактом прокуратурою Івано-Франківської області розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України. Досудове розслідування здійснює слідчий відділ прокуратури області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: