fbpx

Прокурор Франківська сподівається, що міським депутатам вистачить розуму не відводити землю харчосмаковій фабриці

Суспільство 18:23, 15.05, 2017

Мешканці Івано-Франківська просять прокуратуру не допустити повторного прийняття Івано-Франківською міською радою рішення про відведення ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" трьох гектарів землі під забудову. Проект рішення виноситься на сесію 16 травня.

Франківців також підтримала громадська організація "Залізний тризуб", яка звернулася до прокуратури з окремим зверненням.

"Просимо Вас з’явитися 16 травня 2017 року на сесію Івано-Франківської міської ради та проінформувати міського голову та депутатів Івано-Франківської міської ради, що проект рішення № 22 в частині затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх в оренду ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" є незаконним та порушує процедуру одержання у користування земельної ділянки із земель державної або комунальної власності", – йдеться у зверненні громадських активістів.

Нагадаємо, 11 травня комісія з питань містобудування та земельних відносин винесла на сесію питання щодо передачі в оренду 3,1 га землі по вулиці Крайківського "Івано-Франківській харчосмаковій фабриці" для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Ще 0,35 га міська рада має намір передати ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" для обслуговування адміністративно-виробничих будівель і споруд. 

Як повідомляв КУРС, аналогічне рішення міська рада ухвалила 8 липня 2016 року. 16 липня минулого року генпрокурор Юрій Луценко доручив прокурору області зайнятися питанням забудови на Макогона у Франківську. Прокуратура оскаржила рішення в суді, оскільки відведена земля промислового призначення і на ній не передбачене будівництво багатоквартирних житлових будинків.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури і визнав неправомірним рішення міської ради. Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення першої інстанції.

Наразі справа перебуває на розгляді у Вищому адміністративному суді України. 

Однак рішення щодо передачі землі харчосмаковій фабриці повторно винесли на сесію.

Керівник Івано-Франківської місцевої прокуратури Ігор Стефанишин пообіцяв, що прокуратура і надалі буде відстоювати інтереси громади.

"Як мені доповіли, до проекту цього рішення є зауваження уповноважених служб – юридичного департаменту міської ради і управління земельних відносин. Також там немає всіх необхідних документів. Депутати хочуть прийняти чергове незаконне рішення",  констатував Стефанишин.

Якщо ж міська рада таки ухвалить рішення, прокурор обіцяє його оскаржити. Втім, сподівається, що депутатам вистачить здорового глузду не приймати його.

"Я думаю, що там тверезі голови лишилися",  сказав Ігор Стефанишин і додав, що представники прокуратури будуть присутні на сесії міської ради.

Як писав КУРС, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки. Сюди входить і територія ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика".

Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради. 24 листопада Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження Детального плану території (ДПТ) в районі вулиці Макогона, яким передбачалося зведення цілого кварталу багатоповерхівок. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: