fbpx

Яким буде Івано-Франківськ: активісти зареєстрували пропозиції до генплану міста

Суспільство 15:39, 21.08, 2018

Сьогодні у міському Департаменті містобудування, архітектури і культурної спадщини зареєстрували пропозиції до проекту генерального плану Івано-Франківська, розроблені групою франківців – Андрієм Черніковим, Юрієм Козакевичем, Віталієм Пасенюком, Миколою Зозулею.

Як писав КУРС, Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини (ДМАКС) 26 липня цього року презентував новий генеральний план Івано-Франківська. До 26 серпня громадськість має можливість подати пропозиції до проекту генплану.  

Сьогодні свої конкретні пропозиції в ДМАКС принесли франківські активісти. У них також є низка загальних вимог до міської ради, які автори пропозицій просять врахувати при затвердженні генплану: 

Виділяти ділянки під багатоквартирну забудову тільки при можливості забудови її квартальним методом з низькою поверховістю. Категорично заборонити хаотичну забудову на невеликих ділянках в зоні існуючої садибної забудови чи ущільнення існуючих зон багатоквартирної забудови.

Зарезервувати місце під 10 дитячих садків і 4 школи. Розмістити їх, враховуючи пішу доступність від існуючої забудови. Саме стільки цих закладів буде необхідно місту за 10 років при існуючій динаміці росту населення і заселенні існуючих квартир.

Зарезервувати ділянки під нові зелені та рекреаційні зони у всіх існуючих та запроектованих зонах багатоквартирної забудови, щоб довести їх кількість до відповідності ДБН №360-92.

– При розрахунку пропускної здатності інфраструктури, кількості закладів освіти, охорони здоров’я та зелених зон брати до уваги багатоквартирну забудову в приміських селах – Микитинцях, Угорниках, Вовчинці, Угринові, Драгомирчанах та інших, що фактично є частиною міста.

– При розрахунку необхідної кількості зелених та рекреаційних зон не враховувати віддалені лісові масиви, такі як Дем’янів Лаз.

Не виділяти ділянки для багатоквартирної забудови в мікрорайонах "Пасічна", "Рінь" та інших, відділених від міста мостами, до побудови нових мостів й іншої необхідної інфраструктури.

– Зарезервувати зони для розміщення в майбутньому виділених трамвайних колій, депо, підстанцій та інших об’єктів, необхідних для впровадження трамвайного руху між найбільшими мікрорайонами, вокзалом, аеропортом та центром міста.

Список конкретних пропозицій до проекту генплану:

 

 

Пропозиції також підписали голова ГО "Мами Прикарпаття" Мар'яна Вершиніна та Іван Матейко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: