fbpx

Прощальні гудки золотою трубою: у мережі висміяли новий шпиль готелю "Дністер". ФОТО

Суспільство 13:45, 16.12, 2018

В соцмережі Фейсбук розгорнулася дискусія з приводу зовнішнього вигляду вежі зі шпилем на готелі "Дністер". Реконструкція пам'ятки добігає кінця.

"У Франківську з'явився пам’ятник недорогій ялинковій верхівці з ЦУМУ 1970-х. Ніжний, як обпечені руки – і тут же густо позолочені. Тільки чомусь за постамент йому використали унікальну споруду готелю "Дністер", – написав і виклав фото відомий франківський блогер Ростислав Шпук. 

1

Автохтонний Франківськ випаровується, вважає він, підігрітий уявленням про красу сучасних забудовників, через спотворені верхи. "Тепер має золоту трубу, кудою даватиме прощальні гудки", – саркастично зауважив Шпук.

"Теперка чекаємо на новий фасад і замуровану колонаду… Сільпухи ", – коментують в групі "Франківськ Який Треба Берегти" у мережі. "Треба було залатиє купала вдягнути, це би було "автентичніше", – додають франківці. 

"Є ж, бляха, історичний документ – фото. Якого дідька просто не відтворити те, що на фото, а вимахуватися і вигадувати якусь херню постійно?" – не стримується журналіст Володимир Гарматюк. 

"Бо Бойко і ко може собі все що хоч зробити. А сказати йому не може ні ДАБІ, ні поліція. Всі свої", – коментує Юрій Хмельовський.

"Цікаво, ну а хіба не простіше відтворити те, що було, історичне?! Який зміст змінювати пропорції?! Якийсь гриб вийшов… " – дивується Віталій Костіков.

"З пропорціями купола явно прорахувались…. занизький і приплюснутий, якось ну зовсім не гонорово в такому-то гоноровому будинку! За інше вже й не кажу", – відгукнулася Марія Козакевич. 

"Головне, що правіше ще якийсь павільйончик будують, найвищий МАФ міста", – додає Ростислав Шпук. 

Нагадаємо, ще в липні 2017 року управління з питань держархбудконтролю (ДАБІ) скасувало дозвіл на проведення робіт у будівлі готелю "Дністер". Акт склали за відхилення від робочого проекту.

КУРС писав, що у готелі "Дністер" по вулиці Січових Стрільців, 12, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, зняли дах без дозвільної документації. За реставрацію готелю два роки тому взявся відомий в місті готельєр, фактичний власник фірми "Надія" Мирослав Бойко. Втім, він отримав дозволи лише на реставрацію фасадів.  

Після розголосу у ЗМІ управління ДАБІ оштрафувало "реставраторів" на 25 500 грн. Згодом за неприведення даху до попереднього стану представники фірми "Надія" отримали ще 6800 грн штрафу. Проте реставраційні роботи продовжуються.

Читайте: Франківські забудовники штрафів не бояться

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: