fbpx

Просвітянка Євгенія Бардяк відстояла авторське право на вкрадені тексти про героїв Небесної Сотні

Суспільство 21:01, 29.01, 2018

Більш як рік голова ГО "Молода Просвіта" Євгенія Бардяк судилася із комунальною організацією "Книга пам’яті України" щодо захисту своїх авторських прав на тексти про героїв Небесної Сотні.

Ще на початку 2016 року з порушенням авторських прав і плагіатом у Франківську вийшла книжка "Герої Революції Гідності". До друку видання готувала поважна редколегія з посадовців, титулованих журналістів і краєзнавців – на замовлення Івано-Франківської ОДА і за бюджетні гроші. Матеріали опрацьовував обласний відділ "Книги Пам'яті України".

Зокрема, у книжці вийшли 6 текстів голови "Молодої Просвіти" Євгенії Бардяк без зазначення її авторства. Більше того, один із нарисів про прикарпатських героїв Небесної Сотні був підписаний чужим іменем.

Після претензій авторки у газеті "Галичина" вийшло оригінально сформульоване і майже непомітне вибачення "Книги Пам’яті України" перед Євгенією Бардяк. 

У жовтні 2016 року Євгенія звернулася до суду і вимагала від комунального підприємства "Книга Пам'яті України" припинити поширення книжки "Герої Революції Гідності", за власні кошти вилучити її з розповсюдження та опублікувати вибачення в комунальних ЗМІ.

Сьогодні Івано-Франківський міський суд позов задовольнив частково.

Визнав опублікування статей без згоди автора порушенням авторських прав. В задоволенні решти позовних вимог відмовити. Зокрема, суд залишив без задоволення вимоги Бардяк щодо вилучення розповсюдження її творів та вибачення.

Рішення позивачка може оскаржити в апеляційному суді.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: