fbpx

Протест набирає обертів: обурені будівництвом висоток на Пасічній франківці заблокували Галицьку. ФОТО

Суспільство 20:08, 04.07, 2018

Мешканці вулиць Хіміків і Тролейбусної заблокували одну з головних транспортних артерій міста – вулицю Галицьку. Люди вимагають зупинити незаконе, на їхню думку, будівництво компанії БК "Вертикаль", яка зводить дві багатоповерхівки на замовлення СБУ.

Десяткпи мешканців мікрорайону щойно перекрили вулицю Галицьку  люди безпереврно ходять по пішохідному переходу. Блокада триватиме до години, повідомляють її ініціатори. 

Спонукала людей до того недвозначна активінсть забудовника  БК "Вертикаль": попри свої обіцянки компанія сьогодні вирубала дерева на будівельному майданчику. 

Представники протестувальників розповідають, що міська влада фактично ігнорує їхні вимоги, як і вчорашнє блокування вулиці Целевича. До людей ніхто з міської ради не вийшов на розмову. Навіть депутат від округу Андрій Строїч не з'являється, втім, як передають протестувальникам, він начебто домагається вирішення їхніх вимог в коридарах мерії. 

Наскільки відомо протестувальникам, у міській владі створили робочу групу, яка має знайти компромісне рішення у цьому конфлікті громади з забудовником. 

"Ми дуже сподіваємося, що нас помітять і почують. Нам дуже прикро завдавати незручностей мешканцям міста, але вже не бачимо іншого способу привернути увагу. Просимо у франківців розуміння і підтримки",  сказала в коментарі КУРСу одна з мешканок мікрорайону Євгенія Ступ'як. 

Як писав КУРС, на Пасічній виник конфлікт через будівництво біля школи №24. БК "Вертикаль" збирається збудувати там дві 10-поверхівки. Частину квартир пообіцяли працівникам СБУ.

Місцеві мешканці подали міській владі електронну петицію проти будівництва і збирають підписи по будинках. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

18 червня мешканці мікрорайону зустрілися із представниками забудовника. Досягнути домовленості так і не вдалося. Люди погрожували перекрити доступ техніці забудовника до будмайданчика. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: