fbpx

"Проти мене ведеться інформаційна війна", – депутат облради Марія Рудик

Суспільство 18:17, 23.11, 2017

Депутат обласної ради Марія Рудик заявляє про упереджене висвітлення її судової справи на інформаційних ресурсах, наближених до влади і БПП.

За словами Марії Рудик, днями інтернет-видання "Бліц-інфо" поширило інформацію про те, що прокуратура нібито хоче примусово доставити її, депутатку облради від партії "РУХ НОВИХ СИЛ МИХАЙЛА СААКАШВІЛІ", йдеться у повідомленні прес-служби партії.

За словами адвоката, який веде справу Марії Рудик, ця інформація "є просто смішною і не відповідає дійсності". 

"Це є повною маячнею. Відповідно до мого клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з необхідністю ознайомлення з її матеріалами, яке я подав 21 листопада, Марія Рудик не мала бути присутньою на судовому засіданні. Це звичайна практика, яку постійно застосовують у судах". 

Окрім того, адвокат розповідає, що прокуратура не може примусово доставити депутата облради Марію Рудик до суду, оскільки це суперечить нормам закону, а саме ст. 259 Кодексу про адміністративне порушення. 

Сама ж Марія Рудик говорить, що уже звикла до таких наклепів з боку місцевих ЗМІ. 

"Спочатку "Версії", тепер видання "Бліц-інфо". Всі ці статті нагадують "жовту пресу», оскільки планомірно пишуть, маніпулюють і перекручують факти. Це виконання завдань моїх політичних опонентів",  розповідає депутат облради від "РУХУ НОВИХ СИЛ". 

Нагадаємо, Марію Рудик обвинувачують у адміністративному правопорушенні: депутатка вчасно не повідомила НАЗК про зміну в майновому статусі. Вона не заперечує, що у січні 2017 року дійсно придбала вживаний автомобіль Mitsubishi Outlander 2009 року випуску. Адже перед цим, у грудні 2016, потрапила в страшну ДТП, в якій і розбила своє попереднє авто. 

Після аварії Марія Рудик отримала тяжкі травми хребта, лікувалась в обласній лікарні і на денному стаціонарі. Депутат розповідає, що для того, щоб повідомити про купівлю машини, слід було пройти ряд процедур: відкрити свій електронний кабінет, для цього необхідні ключі, які слід взяти у банку. Тоді Марія Рудик не змогла це зробити через стан свого здоров’я. 

"Місяць тому я прийшла у відділ УБЕЗу і надала їхнім працівникам пояснення і підтверджувальну інформацію, чому і через які обставини не внесла зміни у майновий стан. Надала всі документи, які підтверджують моє перебування в лікарні після ДТП з травмами хребта і забоями тканин головного мозку. На лікарняному перебувала до кінця лютого. Лікарі тоді заборонили користуватись електронними засобами, а термін подання змін про майновий стан 10 днів від дня реєстрації придбаного майна. Автомобіль був зареєстрований 26 січня", – розповідає депутат. 

Марія Рудик каже, що зовсім не приховує інформації про купівлю автомобіля і подасть дані про нього в декларації за 2017 рік. 

Як писав КУРС, у такому ж адміністративному правопорушенні обвинувачувався міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який не встиг у встановлений термін задекларувати нову "Шкоду Октавію". Марцінків під різними приводами проігнорував усі судові засідання, поки не закінчився передбачений законодавством термін для притягнення до адмінвідповідальності.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: