fbpx

Проти нардепа Дерев’янка порушили кримінальну справу – через два дні після подій в Шегинях

Суспільство 10:34, 29.09, 2017

Генпрокуратура порушила надуману кримінальну справу щодо нібито несплати податків проти народного депутата, члена Ради партії РУХ НОВИХ СИЛ Юрія Дерев’янка через два дні після перетину ним кордону разом з Михайлом Саакашвілі.

Про це повідомив сам народний депутат.
 

"Порошенко зі своїм кумом Луценком порушили проти мене кримінальну справу 12 вересня, на другий день після того, як ми пройшли кордон",  заявив Дерев'янко. 

Зокрема, в листі ГПУ до Верховної Ради міститься  вимога направити завірені копії особової справи Дерев'янка в прокуратуру, "у зв'язку зі здійсненням досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000002898" від 12 вересня.

В прокуратурі зазначили, що досудове розслідування відбувається щодо можливого ухилення від сплати податків Юрієм Дерев'янком.

В Апараті Верховної Ради відмовились надати відповідні документи, оскільки запит прокуратури не відповідає вимогам законодавства, оскільки вони містять конфіденційну інформацію та персональні дані."З огляду на положення чинного законодавства України документи можуть бути Вам надані на підставі ухвали слідчого судді (суду)", – зазначили в апараті ВРУ.

Також стало відомо, що щодо нардепа слідчим суддею Печерського районного суду, в порушення норм Конституції України, КПК України, винесено ухвалу щодо призначення податкової перевірки за період з 1999 по 2017 рр.

За інформацією Дерев'янка, "знайшли суддю Печерського суду О. Білоцерківця, який виніс ухвалу щодо моєї податкової перевірки (з 1999 до 2017 року), порушуючи КПК, який передбачає отримання результатів (актів) існуючих перевірок, а не проведення нових перевірок! Але всі результати позитивні і їх такі довідки не влаштовують!" – обурився народний депутат.

Нардеп наголосив на тому, що добровільно з 1999 року подавав податкові декларації, сумлінно сплачував значні суми податків і завжди був відкритий до перевірок податкової інспекції, що підтверджується чисельними довідками податкової. 

Позитивні перевірки податкової владу, на жаль, не влаштовують.
Саме тому, на його переконання, призначаються незаконні перевірки і здійснюється тиск на суддів, що такі перевірки дозволяють.

Нагадаємо, після повернення Михайла Саакашвілі в Україну 10 вересня розпочались масові незаконні затримання, репресії та тортури щодо активістів по всій Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: