fbpx

Протягом місяця франківці можуть безкоштовно пройти обстеження та здати аналізи

Здоров'я 10:54, 02.05, 2019

У Франківську стартував проект "Місяць здоров’я". Франківці протягом місяця зможуть безкоштовно проти огляд у поліклініках міста та здати аналізи у медичій лабораторії "Сінево".

У 2018 році в Івано-Франківську було реалізовано проект "Місяць жіночого здоров’я". Цього ж року проект продовжать під назвою "Місяць здоров’я". Тепер безкоштовно здати аналізи та пройти обстеження в кваліфікованих спеціалістів зможуть не тільки жінки, а й чоловіки. До того ж у разі необхідності учасників проекту скеровуватимуть у медичні лабораторії "Сінево" для здачі аналізів відповідно до рекомендацій лікаря.

"Минулого року обстеження проходили лише жінки, зараз ми хочемо запросити взяти участь у проекті й чоловіків. Маємо на меті й надалі сприяти оздоровленню населення міста та закликаємо звертатися до медичних закладів не тоді, коли вже щось болить, а систематично для проходження медичного огляду", – зазначила секретар міської ради Оксана Савчук.

Проект «Місяць здоров’я» триватиме протягом травня. Щоб взяти участь у проекті, потрібно:

1. Прийти в оглядовий кабінет найближчої поліклініки.

2. Поспілкуватися з лікарем та отримати свою "Картку здоров’я".

3. Здати загальні аналізи крові.

4. Виконати рекомендації лікаря та пройти необхідні обстеження.

5. Зберегти свою "Картку здоров’я", щоб наступного року знову пройти обстеження.

У 2018 році більш як 1300 франківчанок змогли в самостійно обраних лікарнях безкоштовно пройти огляд у гінеколога, здати загальний аналіз крові, пройти цитологічне дослідження, УЗД і проконсультуватися в суміжних спеціалістів. Минулого року, наприклад, завдяки проекту 10 жінкам повідомили, що вони стануть матерями. Крім того, в 10 жінок було виявлено підозру на онкозахворювання, що дозволило вчасно розпочати необхідне лікування. 237 жінок було направлено на мамографію і 441 − на УЗД і кольпоскопію. Серед оглянутих 284 дівчат-підлітків у 59 діагностували патології. 18 юних учасниць проекту відправили на додаткові обстеження.

У соціальних мережах під хештегом #дій_сьогодні жінки обмінювалися інформацією про пройдені обстеження.

Нагадаємо, протягом травня лікарі проведуть кілька соціальних заходів, спрямованих на раннє виявлення онкологічних захворювань шкіри мешканців та гостей Івано-Франківська.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: