fbpx

"Противсіх" намагається тиснути на працівників Торгово-промислової палати, – Вінтоняк

Суспільство 17:40, 03.08, 2015

Екс-голова Івано-Франківської торгово-промислової палати Василь Гуменюк, якого звинувачують в шахрайстві і підробленні документів, намагається чинити тиск на працівників Палати.

Про це на зустрічі керівництва ОДА з підприємцями області розповів в.о. президента ТПП Віктор Вінтоняк

Вінтоняк нагадав, що 1 липня відбулось засідання Президії ТПП, на якому розглянули порушення, виявлені під час податкової перевірки. Через це члени президії планували висловити недовіру президенту ТПП. 13 липня, після написання Василем Гуменюком, відомим в народі як "Противсіх" після виборів 2010-го року, заяви про складення повноважень, члени президії провели засідання, на якому визначили дату проведення зборів для обрання нового президента.

З того часу Гуменюк почав тиснути на заступників та віце-президентів, які після цього написали заяви в прокуратуру про підозру у незаконних операціях з майном підприємства. За фактами розпочате кримінальне провадження.

Збори ТПП, на яких оберуть нового президента, відбудуться 13 серпня.

"Сподіваюся, що на цих зборах завершиться той безлад, який вже виходить і за межі ТПП", – зазначив Вінтоняк.

"Я сподіваюсь, що у новому статуті, який ми приймемо, будуть справжні підприємці, а не підставні особи, які є тільки на паперах, – додав Вінтоняк.  Я сам можу свідчити про шахрайство і підробку документів, під якими стояли підписи людей, яких не було".

Його слова підтримали й інші учасники зустрічі в ОДА. 

Прокурор Ірина Кривоніс підтвердила інформацію про відкрите кримінальне провадження, за яким проводяться слідчо-оперативні дії. Однак розголошувати подробиці слідства відмовилася. Попросила звертатися, якщо хтось володіє інформацією про порушення з боку колишнього керівництва.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: