fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Провокатори влаштували імітацію захоплення Жовтневого палацу, щоб дискредитувати мирну акцію, – Дерев'янко

Провокатори влаштували імітацію захоплення Жовтневого палацу, щоб дискредитувати мирну акцію, – Дерев'янко

Політика 10:58, 18.12, 2017

Лідер РУХУ НОВИХ СИЛ Михайло Саакашвілі пішов до Жовтневого палацу, щоб допомогти дружинам політв'язнів отримати обіцяні приміщення, однак цим скористались провокатори, які вчинили імітацію захоплення будівлі. Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко.

"Пан Михайло Саакашвілі на прохання дружин політв'язнів, які підійшли на сцені до нього, разом з ними підійти після завершення мирного мітингу до адміністрації Жовтневого палацу, щоб переконати їх, щоб дали їм обіцяні одне чи два приміщення, щоб вони могли там здійснювати мирний протест і боротьбу за своїх чоловіків, які зараз знаходяться у в'язниці", – повідомив нардеп.

Він додав, що Саакашвілі хотів допомогти їм, щоб вони спокійно могли провести ці переговори з Адміністрацією Жовтневого палацу, і разом з людьми туди спокійно пішов. "Ніяких інших цілей не було взагалі", – підкреслив депутат.

Разом з тим він додав, що серед людей опинились провокатори. "Я переконаний, що серед натовпу, серед людей, серед великої кількості мирних протестувальників є спеціально навчені люди, провокатори, які однозначно миттєво скористались цією ситуацією і вчинили те, що відбувалось, – імітацію нападу, імітацію захоплення Жовтневого палацу", – вважає депутат.

Він додав, що одразу "порохоботи", спікери Банкової почали коментувати, що начебто прихильники Саакашвілі атакують мирних людей і дітей в приміщенні Жовтневого палацу з метою дискредитувати мирний протест.

"Я вважаю помилкою навіть наближатися до таких провокацій. Кожної неділі, коли виходять десятки тисяч людей на мирний протест, влада тільки спить і марить, як спровокувати на якісь силові дії і дискредитувати", – зазначив Дерев'янко.

Він вважає, що йти в Жовтневий палац було помилкою активістів. "Помилково було те, що туди наші активісти пішли навіть зі спокійними, мирними намірами для того, щоб допомогти дружинам політв'язнів. Погані люди, провокатори скористались цією нагодою", – зазначив депутат.

"Дуже правильно, що Саакашвілі дуже швидко зрозумів і зорієнтувався, що там реально відбувається, зупинив все, дав чіткий наказ нормальним людям відійти, щоб було зрозуміло, хто які провокатори", – переконаний Дерев'янко.

Нагадаємо, 17 грудня в Києві вчергове відбувся багатотисячний Марш за імпічмент. Біля Жовтневого палацу відбулись сутички мітингувальників з правоохоронцями.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: