fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Приблизно 60 старшокласників Прикарпаття розроблятимуть ідеї соціальних проектів для своїх шкіл та громад

Приблизно 60 старшокласників Прикарпаття розроблятимуть ідеї соціальних проектів для своїх шкіл та громад

20:15, 06.12, 2018

Завтра, 7 грудня, з 13:00 до 15:00 в Urban Space 100 в межах всеукраїнського проекту "План дій: учнівські соціальні проекти" відбудеться дискусійний майданчик "Молодь обирає дію!".

Приблизно 60 запрошених старшокласників Івано-Франківської області познайомляться з соціальними проектами своїх однолітків, молодіжними ініціативами та громадськими організаціями міста, дізнаються, як можуть долучитися до їхньої роботи. А також у форматі "Світового кафе", групової комунікації, разом із експертами помізкують наживо над ідеями власних соціальних проектів, які могли б реалізувати у школі чи громаді.

В Івано-Франківській області участь у проекті "План дій: учнівські соціальні проекти" беруть сім команд старшокласників. Дві найактивніші з них 7 грудня на дискусійному майданчику вперше представлять ідеї власних соціальних проектів, над втіленням яких зараз працюють. Це команда Івано-Франківської гімназії №2 з проектом "Аудіогід": встановлення аудіогідів на 10 пам’ятках історичного та культурного значення в Івано-Франківську, інформація про які буде озвучуватися за вибором чотирма мовами – українською, англійською, німецькою, польською. А також команда Ковалівської школи Коломийського району з проектом "Ковалівка без сміття": учні будуть встановлювати у селі баки для роздільного збору сміття та проводити інформаційну роботу з мешканцями, щоб підвищувати культуру поводження з відходами. Крім того, учні цих команд долучаться до експертів Майданчика й допоможуть іншим старшокласникам.

Експерти, які розкажуть про ініціативи своїх організацій та працюватимуть з молоддю над ідеями: Ірина Корольчук, операційна керівниця Громадської організації й Платформи "Тепле місто"; Христина Магас, координаторка програми "Міські Ґранти" Платформи "Тепле місто"; Ярослав Мудрий, випускник "Української академії лідерства", студент Прикарпатського університету; Бойко Анастасія, 11-класниця Івано-Франківської гімназії №1, співкоординаторка молодіжної ініціативи "Дубль N".

Проект "План дій: учнівські соціальні проекти" виконує організація "Вчителі за демократію і партнерство" у межах Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. В межах проекту приблизно 50 команд старшокласників з 5 областей  Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької та Івано-Франківської – навчаються та реалізовують власні соціальні проекти. В Івано-Франківській області участь у проекті беруть сім шкільних командВитвицька, Лоївська, Ковалівська, Горішньозалучанська, Гошівська школи, Коломийський природничо-математичний ліцей № 9 та Івано-Франківська гімназія № 2.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: