fbpx

Прикарпатець побив двох поліцейських – потерпілі просили суд суворо його не карати

Суспільство 14:37, 15.11, 2018

Прикарпатець потрапив на лаву підсудних за побиття двох поліцейських. Одному з них обвинувачений розбив голову та зламав два пальці, другому – розбив обличчя.

Дебоширу, який у стані алкогольного сп'яніння вчинив опір працівникам поліції та умисно заподіяв їм тілесні ушкодження, висунули обвинувачення за ст. 342 ч. 2, та ст. 345 ч. 2 КК України.

Як йдеться у вироку Тисменицького районного суду, інцидент трапився у травні цього року. Працівники Тисменицького відділу поліції приблизно о 19 год. 00 хв. отримали повідомлення про сімейний конфлікт. Добовий наряд у складі старшого сержанта та майора поліції прибув на виклик і почав спілкуватися із заявником.

У цей час до поліцейського автомобіля під’їхала "Нива", звідки вийшов п’яний пасажир і нецензурною лайкою почав висловлюватися на адресу працівників поліції. Одного з них потягнув  за форму та почав бити кулаками в обличчя і груди та зламав йому на руці два пальці. У правоохоронця також діагностували закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку.

Дісталося і другому поліцейському, який намагався припинити бійку. Обвинувачений вдарив його кулаком в обличчя та викрутив палець.

Зрештою, поліцейським вдалося приборкати забіяку. Вони застосували до нього кайданки та викликали слідчо-оперативну групу.

У суді обвинувачений свою вину визнав і повідомив, що відшкодував потерпілим збитки.

Поліцейські подали до суду письмові заяви, що їм повністю відшкодовано спричинену обвинуваченим шкоду і вони жодних претензій до підсудного не мають. Просили суд не застосовувати суворе покарання до їхнього кривдника.

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочинів, передбачених ст. ст. 342 ч. 2, 345 ч. 2 КК України, та призначив йому покарання у виді двох років позбавлення волі. Але на підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю один рік.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: