fbpx

Прикарпатець працював у рабстві на Одещині більш як два місяці. ФОТО

Суспільство 11:05, 06.12, 2018

Відомо про 18 прикарпатців, які постраждали від торгівлі людьми цього року. Троє – на території нашої області. Ще троє потрапили в рабство на території України.

На Одещині поліція визволила з трудового полону майже 100 людей. Українка та грузин заманювали на роботу зі збору врожаю, обіцяли до 500 грн на день, житло й харчування. А натомість відбирали в людей документи, змушували працювати по 12 годин і жити в антисанітарії. Непокірних били.

Серед потерпілих – мешканець Прикарпаття Петро. Ім’я несправжнє – чоловік називатися не хоче, пише Репортер. Він повернувся додому два тижні тому. У "Карітасі" чоловіку допомагають знайти роботу, житло, поновити документи та отримати статус людини, яка постраждала від торгівлі людьми.

За словами Петра, він роками вже працює будівельником в різних кутках України. На останній будові в нього вкрали речі та документи. Тож коли з’явилася нагода попрацювати на зборі врожаю, то погодився одразу.

Замість Київщини потрапив на Одещину. Уже на місці Петро довідався, що всім пропонували різні суми і різну періодичність оплати. Люди були звідусіль – з Києва, Донецька, Криму. Працювали по 12 годин без вихідних і без оплати праці.

Прикарпатець порахував, що пропрацював так 70 днів. Гроші обіцяли після збору всього врожаю. Не допрацював до зарплати кілька днів – нелегалів "накрила" поліція. 

Петра поліція відправила до Франківська – за місцем прописки. На вокзалі його зустріли соцпрацівниці "Карітасу".

"Ця ситуація взагалі критична – чоловік не має де жити, – розповідає Наталя Козакевич, виконавча директорка "Карітас – ІФ". – Ми знайшли йому роботу в місті, на будівництві. Але він не має де бути між роботою – це можливо або в будинку нічного перебування, або в центрі соціально-психологічної допомоги у Верховині".

За словами Наталі, наразі відомо про 18 прикарпатців, які постраждали від торгівлі людьми цього року, причому троє прямо на території нашої області. Йдеться про порностудію на Незалежності – Січових Стрільців, реабілітаційний центр "Нове життя" у Коломиї та чоловіка, якого у Долинському районі продали за борги. За цими випадками порушені кримінальні справи.

Фото Нацполіції Одеської області

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: