fbpx

Прикарпатця, який не платив аліментів, відправили на громадські роботи. ФОТО

Суспільство 17:38, 16.05, 2018

Чоловік більш як півроку не сплачував аліментів.

До відповідальності боржника притягнув Снятинський районий суд, повідомляє прес-служба управління юстиції в Івано-Франківській області.

Він визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-1 КУпАП, та призначив адміністративне стягнення – виконання суспільно корисних робіт строком на 120 годин.

Роботи боржник відпрацьовує на території Хутір-Будилівської сільської ради Снятинського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті дівчина з реєстру неплатників аліментів дізналася, що її наречений був одружений і має дітей.

Нагадаємо, 6 лютого цього року вступив у дію закон про посилення захисту прав дитини, відповідно до якого ті, хто не платить аліменти три місяці, потрапляють до єдиного реєстру боржників. За несплату аліментів понад шість місяців боржників позбавляють права виїзду за кордон, керування транспортним засобом, права носіння зброї, полювання на період, доки вони не погасять заборгованість перед дитиною. Окрім того, держвиконавці на злісних неплатників аліментів складють адміністративні протоколи за ст. 183-1 (несплата аліментів) КУпАП та скеровують їх на розгляд суду.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: