fbpx

Прикарпатка відсудила у своєї невістки моральну шкоду за зламане ребро і душевні страждання

Суспільство 08:38, 22.11, 2018

Мешканка селища Битків Надвірнянського району заплатить штраф за те, що жбурнула молотком у свекруху і зламала їй ребро. А за пережитий стрес має відшкодувати потерпілій 2,5 тисячі гривень.

Надвірнянський районний суд виніс вирок жінці за ч. 2 ст. 125 КК України – легкі тілесні ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я потерпілої. Цю справу суд розглядав більш як рік.

Як йдеться у вироку суду, у жовтні минулого року після сварки невістка кинула у свекруху каменем і влучила їй у руку. Відтак схопила молоток вагою 7-8 кг з металевим відбійником та жбурнула їй у спину. Відповідно до висновку експертизи, потерпіла від каменя отримала забій кисті, а від молотка – перелом ребра.

Жінки живуть у сусідстві. В обвинуваченої невістки на подвір'ї ремонтували паркан. Робочі розмішувати цемент, і, як вони розповіли у суді, потерпіла свекруха та її чоловік вийшли на подвір'я і почали сваритися, що вони нищать траву. У цей час зі свого будинку вийшла обвинувачена і між жінками почалася сварка.

Обвинувачена у суді свою вину визнала частково. Розповіла, що свекруха перша розпочала сварку, відтак вдарила її граблями. Тому жінка хотіла захиститися і кинула у свекруху камінь, а потім і молоток. Обвинувачена  сказала, що шкодує про вчинене та щиро розкаюється. Просила суд врахувати, що вона оборонялася, а її дії були викликані неправомірною поведінкою потерпілої.

Потерпіла свекруха просила суд стягнути з її невістки 10 тисяч гривень моральної шкоди, яку обґрунтувала "душевними переживаннями з приводу неправомірних дій обвинуваченої, болем та пережитим стресом".

Суд  допитав чотирьох свідків, серед них і чоловіки обвинуваченої та потерпілої. Після того ухвалив визнати обвинувачену винуватою у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 125 КК України та призначив покарання у виді 1360 гривень  штрафу. Цивільний позов суд задовольнив частково – стягнув на користь потерпілої 2500 гривень завданої моральної шкоди.

Нагадаємо, минулого року Надвірнянський районний суд зобов’язав мешканця Лісної Тарновиці виплатити моральну шкоду односельчанці, яку він побив нібито за ворожбу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: