fbpx

Прикарпатська легкоатлетка стала чемпіонкою Європи

Спорт 10:51, 23.06, 2014

У Брауншвейгу (Німеччина) завершився командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. Українська команда за підсумками 40 видів набрала 272 очки і стала шостою. Це забезпечило нашим спортсменам місце в Суперлізі й на наступний рік. На командному чемпіонаті Європи в індивідуальних видах українські атлети тричі здобували перемоги, чотири рази були другими і посіли п’ять третіх сходинок. Зокрема, чемпіонкою Європи стала франківчанка Христина Стуй, яка змагалася одразу в трьох видах.

Найбільший успіх нашій землячці приніс виступ за жіночу естафетну команду 4х400 метрів, де українки здобули переконливу перемогу. Розганяла четвірку Дарина Приступа. Естафету у неї прийняла Анна Рижикова і продемонструвала ураганний фініш, відправила Христину Стуй на дистанцію першою. Христя разом з подругою по тренуванням, Ольгою Земляк, перемогу не віддали. Українки впевнено фінішували першими – 3.27,66 хв., – повідомляє Галицький кореспондент

Натомість на естафету 4х100 метрів Україна вийшла на старт у наполовину оновленому складі. Якщо іменами Наталії Погребняк і Христини Стуй когось здивувати було складно, то Наталію Строгову й Анну Плотіцину в цій четвірці можна було назвати новачками. Проте дівчата, схоже, про це навіть не думали. У своєму забігові вони фінішували третіми (43,49 с), але за підсумками двох посіли четверту сходинку й принесли нашій збірній дев’ять очок. А перемогла команда Нідерландів (42,95 с), яка виступала в першому забігу.

Відзначилася Христина Стуй і за підсумками індивідуальних стартів, фінішувавши четвертою в бігу на 100 метрів (11,51 с), вона додала до скарбнички нашої збірної дев’ять пунктів. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: