fbpx

На Прикарпатті членів ТВК підозрюють у підробленні документів – відкрито кримінальне провадження

Суспільство 15:16, 25.02, 2019

Відбулася прес-конференція начальника Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області Володимира Голубоша з приводу порушень виборчого законодавства під час президентських виборів.

В області зареєстровано 43 повідомлення про порушення під час проведення передвиборчої кампанії, повідомив начальник Головного управління Нацполіції в області Володимир Голубош.

За фактом перевірок складено 27 адмінпротоколів, які перебувають на стадії розгляду у судах.

23 лютого отримана інформація, за якою відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 ККУ (Службове підроблення). У повідомленні йшлося про порушення процедури проведення засідання ТВК та оформлення результатів засідання.

В протоколі комісії йдеться, що в ній участь брали 24 члени комісії – фактично 2/3. Але, за повідомленням заявника, фактично участь у засіданні брали 23 члени комісії, що не достатньо для кворуму. Зараз слідчі допитують членів комісії, які були на засіданні та які не були. Вже допитали 14 осіб. Якщо факт підтвердиться, особа понесе відповідальність або за "службове підроблення", або буде перекваліфіковано в іншу статтю ККУ.

Голубош відзначив, що Прикарпаття уже відвідали 8 кандидатів у президенти. Грубих порушень під час їх агітації не виявлено.

Півтори години тому було зареєстровано повідомлення з Галицького району про підкуп виборців. Але виїздом на місце факт не підтвердився. Там роздавали тільки агітатаційні листівки кандидата. Як повідомив Володимир Голубош, виклики про підкуп були і раніше, але жоден із них не підтвердився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: