fbpx

Прикарпатське УБР реорганізують – близько тисячі працівників втрачають роботу

Суспільство 10:42, 03.08, 2017

ПАТ "Укрнафта" створює нову структуру "Укрнафтобуріння" – в ній об'єднує Охтирське та Прилуцьке УБР з прикарпатським. Адмінцентр нової структури буде у місті Прилуки Чернігівської області.

Працівники "Прикарпатського управління бурових робіт" уже намагалися протистояти ситуації – у березні цього року мітингували. Пізніше представники профспілки подавали звернення до прем'єра і Президента і навіть зверталися до суду. Як виявилося, даремно, повідомляє ТРК "Карпати". 

"Ми звернулися до суду від профспілки – не прийнято, повідомили причини. Другий позов робітник написав – теж не прийнято. Будемо звертатися далі", – каже голова профспілки Григорій Третяк. 

"На даний момент у нас фактично проходить процедура ліквідації. "Укрнафтобуріння" в основному складається з прилуцьких та охтирських працівників. Шість наших бурових бригад із майстрами переходять в "Укрнафтобуріння". Але перспективи цього підприємства на цей час ми не бачимо", – розповів заступник начальника управління з виробництва Володимир Рудик. 

Прикарпатське УБР створили у 2003 році шляхом злиття Бориславського, Франківського, Долинського, Надвірнянського, внаслідок чого кількість працівників скоротили на третину.

Сьогодні йдеться про те, що невизначеною залишається доля близько тисячі працівників Прикарпатського УБР. 

"Офіційного скорочення зараз немає, але людей ставлять в такі умови, що вони самі йдуть. Доля багатьох людей зараз не визначена – невідомо, що з ними буде в ході реорганізації. Людям запропонували 12 середніх окладів виплатити за умови звільнення за власним бажанням, багато звільняються, щоби уникнути невідомості", – зазначив заступник начальника виробничого цеху Олег Шмак. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: