fbpx

Прикарпатські аграрії взяли участь у форумі фермерів, який пройшов у Львові

Суспільство 11:47, 31.05, 2016

За підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України днями у Львові відбувся III Міжнародний форум з розвитку фермерства в Україні "AGROPORT West Lviv 2016".

Серед ключових тем – оподаткування агробізнесу, підтримка і фінансування малого та середнього фермера, перспективи розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, контроль якості харчових продуктів, тваринництво, лісівництво, вирощування органічної продукції, ягід, овочівництво, садівництво, рибне господарство, "зелена" енергетика в сільському господарстві, експорт сільськогосподарської продукції.

У рамках форуму для фермерів та аграріїв проведено тематичні семінари, конференції та тренінги.

Головною метою форуму, на думку організаторів "AGROPORT West Lviv 2016", є сприяння у впровадженні новітніх технологій для ефективного фермерства та розвитку агробізнесу в нових ринкових умовах.

Слід зазначити, що нова команда Мінагрополітики розробила концепцію "3+5", яка передбачає конкретні шляхи реформування галузі. Вона включає три стратегічно важливі пріоритети: державна підтримка фермерів, реформа держпідприємств та чесний і прозорий обіг землі – і п'ять напрямків, які витікають із них. Це розширення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення і безпека харчової продукції.

Делегація представників фермерів та представників агробізнесу області, очолювана директором департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Марією Савкою, взяла участь у зазначеному Міжнародному форумі.

Прикарпатські фермери ознайомилися з презентацією оптового ринку "Шувар", проекту "Дідо" (мережа магазинів з реалізації екологічно чистої продукції) та ін. Крім того, вони налагодили ділові стосунки із партнерами по агробізнесу.

Окрім Львова, Міжнародний форум "AGROPORT-2016" відбудеться восени у Харкові. На думку організаторів, це дасть змогу не тільки розширити географію форуму, а стане найважливішим кроком на шляху ментального об’єднання фермерів України і створить єдине поле для професійних дискусій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: