fbpx

Прикарпатські благодійники просять Фірташа допомогти підключити будинок для сиріт до газу

Суспільство 12:17, 24.02, 2018

Благодійна організація Українська благодійницька мережа створює будинок для сиріт з інвалідністю "Оселя Віри, Надії та Любові" в містечку Обертин на Івано-Франківщині. Вони на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці звернулись до голови Ради директорів Group DF Дмитра Фірташа допомогти у здійсненні підключення житлового будинку до мережі газопостачання.

Текст звернення повністю: 

Благодійна організація Українська благодійницька мережа створює будинок для сиріт з інвалідністю "Оселя Віри, Надії та Любові" в містечку Обертин на Івано-Франківщині (90 кілометрів автошляхами до Вашого рідного Синьківа (Богданівки). Будинок має стати одним з перших в Україні осередків підтриманого проживання – кращої практики влаштування людей з інвалідністю, які не мають сім’ї, що сьогодні існує у розвинутих країнах. Реальна підтримка обласної влади у цій справі (попри надані обіцянки) сьогодні відсутня, спостерігаємо радше пасивність та безвідповідальність влади, але сподіваємося на допомогу та соціальну відповідальність зі сторони бізнесу.

Будинок приєднаний до мережі газопостачання, однак існуюче приєднання (зокрема наявний лічильник газу) не задовольняє газопостачальну організацію. Окрім цього, здійснюємо роботи з реконструкції (розширення) будинку, плануємо встановлювати газовий котел Vaillant turboTEC pro (теплова потужність 28 кВт), який переданий для Оселі компанією Vaillant цілком безоплатно в якості благодійної допомоги. Зверталися до ПАТ "Івано-Франківськгаз" з проханням про безоплатну видачу технічних умов, однак отримали відповідь, що це неможливо у зв’язку з реальним фінансово-економічним станом акціонерного товариства. Звернулися до ПАТ "Івано-Франківськгаз" з новим листом щодо безкоштовної розробки проекту газопостачання, але офіційної відповіді наразі не отримали.

Разом з тим, бачимо у виданих нам технічних умовах вимогу про те, що необхідно обов’язково передбачити у складі вузла обліку газу пристрій дистанційної передачі даних результатів вимірювань по каналу GPRS! Ми розуміємо, що такий пристрій необхідно встановлювати для промислових та інших комерційних споживачів значних обсягів газу, однак погодьтеся, Дмитре Васильовичу, що доцільність такого встановлення у невеликому індивідуальному житловому будинку для сиріт з інвалідністю у селищі щонайменше викликає сумніви.

Просимо Вас, Дмитре Васильовичу, допомогти у здійсненні нового підключення житлового будинку "Оселя Віри, Надії та Любові" до мережі газопостачання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: