fbpx

Прикарпатські чиновники порушують права дітей на оздоровлення

Стиль життя 09:50, 04.07, 2014

Коломийська прокуратура виявила порушення у додержанні Коломийською міською радою Законів України «Про охорону дитинства» та «Про оздоровлення та відпочинок дітей» щодо забезпечення права дітей на оздоровлення та змістовний відпочинок.

Як повідомили КУРСу у прес-службі обласної прокуратури, встановлено, що посадовими особами Коломийської міської ради не вжито належних заходів щодо виконання вимог законодавства України про оздоровлення та відпочинок дітей, у тому числі дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. 

Так, «Міською програмою з відпочинку та оздоровлення дітей на 2012-2016 роки», затвердженою рішенням сесії Коломийської міської ради, передбачено виділити 200 тисяч гривень для придбання путівок для оздоровлення дітей у літній період 2014 року. Однак посадові особи міської ради не вжили належних заходів щодо вирішення питання фінансування оздоровлення дітей. З усієї суми зазначених коштів на оздоровлення дітей на весь літній період виділено лише 80 тисяч гривень, з яких 72 тисячі вже використано. Відтак для забезпечення дітей путівками для оздоровлення упродовж липня-серпня фактично заплановано використати мізерну суму коштів – 8 тисяч гривень. 
В результаті цього станом на 26 червня поточного року із 63 дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, жодну дитину санаторно-курортними путівками не забезпечено, не забезпечено такими путівками також 29 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та 12 дітей, які перебувають на обліку Служби у справах дітей як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Крім того, встановлено, що із 617 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей оздоровлено лише 58. 

Водночас, всупереч вимогам законодавства, у пришкільних таборах, створених при навчальних закладах Коломиї, харчуванням дітей не забезпечено, а заплановані заходи не проведено.

За результатами перевірки міжрайонною прокуратурою внесено подання міському голові з вимогою вжити невідкладних заходів для забезпечення належного фінансування оздоровлення та відпочинку дітей, притягнути до відповідальності осіб, з вини котрих допущені вказані порушення.  
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: