fbpx

Прикарпатські депутати звернуться до уряду, щоби відновити роботу заводу з утилізації загиблих тварин

Суспільство 16:22, 23.06, 2016

Аграрна комісія Івано-Франківської обласної ради запропонувала сесії підтримати звернення до прем'єр-міністра та голови ВР з приводу вирішення проблем у сільськогосподарській галузі Прикарпаття.

У зверненні зазначено, що одним з пріоритетних напрямів розвитку агропромислового комплексу в області є підтримка підприємництва та фермерства. Проте у цій галузі є багато проблем. Перш за все, вони стосуються внесення змін до податкового законодавства, які мають негативний вплив і можуть спричинити банкрутство багатьох підприємств. Тож депутати будуть просити внести зміни до законодавства і залишити 90% прибутку підприємцям, а 10% скеровувати в державний бюджет.

Другим нагальним питанням, інформує Бліц-інфо, є скорочення поголів’я худоби в населення. Адже за останні роки дуже зменшилася кількість великої рогатої худоби в приватних господарствах. Люди продають худобу, бо утримувати її економічно невигідно. Тому, вважають депутати облради, необхідно відновити виплати дотацій селянам за велику рогату худобу і молодняк.

Ще однією проблемою є припинення діяльності Коломийського ветеринарного заводу, який єдиний в області займався утилізацією тваринницьких відходів. Проте кілька років тому його закрили і зараз немає куди подіти загиблих тварин. Саме тому депутати проситимуть відновити його роботу.

Нагадаємо, завтра відбудеться тематична сесія Івано-Франківської обласної ради: депутати їдуть на Коломийщину оглядати поля і худобу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: