fbpx

Прикарпатські дороги місцевого значення САД не ремонтуватиме

Суспільство 13:55, 25.06, 2018

З 1 січня 2018 року мережу автомобільних доріг місцевого значення (3117 кілометрів) передано на баланс Івано-Франківської обласної державної адміністрації. У першому півріччі цього року відповідно до розпорядження Служба ще виконувала функції замовника робіт. З 1 липня цим займатиметься Івано-Франківська ОДА.

Про це на телеканалі UA: КАРПАТИ у програмі "Звіти. Наживо" повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Олександр Голод.

Він розповів і про те, що цього року вперше запрацював Дорожній фонд, з якого братимуть кошти на ремонт дороги. Це означає, що у 2018 році половина коштів з акцизів на пальне піде на дороги. Наступного року – 75%. У 2020 році всі 100% надходжень від 5 податків підуть на поповнення Дорожнього фонду.

Щодо напруженої ситуації у Болехові, де люди знову, як і попереджали,  28 червня хочуть виходити на блокування дороги Болехів – Козаківка, Олександр Голод прокоментував:

"Перших 1,8 кілометрів шляху перебувають у комунальній власності Болехівської міської ради, тож вони мають бути відремонтовані за місцеві кошти. Самі ж акції перекриття є правом жителів, але вони створюють незручності і для них, і для цілого регіону. Кошти субвенції прописані в держбюджеті, і точково додати Івано-Франківській області неможливо, хіба що вносити зміни до держбюджету або якщо було б перевиконання. Отож треба виходити з того ресурсу, що є".

Протягом ефіру зачепили і таке болюче питання, як контрольні автомобільні ваги на відремонтованих дорогах.

"У нас в області є три пересувних вагових пости у розпорядженні Укртрансбезпеки. Вони виїжджають, важать, згодом залишають пости. Можна побачити, скільки на об’їзній в Галичі стоїть фур, які не хочуть проходити контроль. Їх ніхто не зобов’яже туди заїхати. Водії замкнули автомобілі і пішли. Укртрансбезпека не буде чергувати там цілодобово. Потрібні законодавчі зміни, збільшувати штраф за перевантаження великовагових ТЗ та впроваджувати технології, де зважування безконтактне, вмонтоване в дорогу", – зазначив Голод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: