fbpx

Прикарпатські дяки підвищували кваліфікацію з вокалу і хорового співу. ФОТО

Суспільство 08:14, 26.04, 2017

У вівторок, 25 квітня, в Івано-Франківську відбувся перший з'їзд архієпархіальних дяків. Організаторами зустрічі виступив Дяківсько-регентський інститут ІФБУ, Літургійна комісія Івано-Франківської Архієпархії та відповідальний за церковний спів прот. Тарас Огар.

Розпочався з’їзд молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив Івано-Франківський митрополит Кир Володимир Війтишин.

"Пам’ятайте, що співати у Божій святині – дуже поважна справа, однак вона вимагає вагомих знань та підготовки. Мусимо старатися, щоб мати та плекати одностайність у нашому служіння в храмах нашої Архієпархії", – сказав митрополит.

 Також він представив відповідального за церковний спів у  Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ прот. Тараса Огара, повідомили у прес-службі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Учасникам з’їзду розповіли про роль і значення церковного співця, потреби вишколу і формації дяка та регента. Крім того для   присутніх був організований майстер-клас з вокалу і хорового співу, після якого кожний бажаючий міг пройти індивідуальне прослуховування. На завершення усі присутні дяки та регенти Архієпархії своїм співом допомагали отцями Івано-Франківської Духовної семінарії співслужити богослуження Вечірні.

Результатом з’їзду стала організація при Дяківсько-регентському інституті річних курсів підвищення кваліфікації. Усі дяки та регенти були поділені на категорії за рівнем кваліфікації та місцем служіння (об’єднано кілька деканатів  в кущі).

Форма навчання – заочна (8 зустрічей на рік, кожна з яких базуватиметься на вивченні піснеспівів – одного гласу), зустрічі будуть відбуватися   раз на місяць і включатимуть лекції з уставу, літургіки та літургійного співу, а також індивідуальні заняття з вокалу чи при потребі з диригування. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: