fbpx

Прикарпатські енергетики першими в Україні ремонтуватимуть повітряні лінії 0,4 кВ під робочою напругою

Суспільство 21:19, 03.07, 2018

З 7 серпня в АТ "Прикарпаттяобленерго" стартує навчання, після якого бригади енергетиків першими в Україні проводитимуть роботи на повітряних лініях 0,4 кВ під робочою напругою.

Для того, щоб скласти програму навчання, працівники технічної дирекції та навчально-курсового комбінату проходили двотижневі курси у "Вінницяелектротехнологія" ДП «НЕК "Укренерго". Саме вони і читатимуть лекції та проводитимуть практичні заняття своїм підлеглим, інформує прес-служба енергетичної компанії.

Навчання проводитимуть у два етапи. Першими освоять нову технологію з використанням інструментів з ізольованими тримачами працівники оперативно-виїзних бригад компанії. Трохи згодом – працівники виробничих дільниць електромереж. 

На енергетиків чекають 12 годин лекцій і 7 годин практики, після яких проведуть залік і видадуть посвідчення з допуском до робіт під напругою тим, хто його складе. Після проходження навчання бригади зможуть працювати на лініях, не відключаючи споживачів. У компанії розповідають, що це дозволить зменшити тривалість вимкнення споживачів при планових роботах.

Під напругою планують проводити два види робіт: підключення нових споживачів та ремонт затискачів, які застосовують для розгалужень на ізольованому проводі.

"Під напругою такі роботи не виконує жодне обленерго. Але використовуючи ізольовані інструменти і відповідну технологію робіт можна безпечно працювати на низьковольтних мережах до 1 кВ, виконаних ізольованим проводом, не відмикаючи споживачів, – розповідає Олег Білий, начальник служби розподільчих мереж.  Раніше для проведення таких робіт ми відмикали лінію на кілька годин. Завдяки застосуванню цієї технології та інструментів планових вимкнень електроенергії буде менше, їх тривалість скоротиться, а це зручно передусім для наших клієнтів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: