fbpx

Прикарпатські енергетики запрошують школярів на екскурсії

Суспільство 19:55, 30.09, 2016

ПАТ "Прикарпаттяобленерго" розпочинає цикл тематичних уроків та екскурсій, спрямованих на популяризацію дитячої електробезпеки серед школярів Івано-Франківська та області.

Зокрема, енергетики запрошують дітей молодшого віку на інтерактивну екскурсію "Маршрут енергетичного супергероя", що проходить на території підприємства. В процесі динамічного квесту учасники знайомляться із застережними знаками, досліджують природу струму, вчаться, як діяти в екстремальних ситуаціях, зокрема при виявленні обірваного проводу, як надавати допомогу ураженим струмом на прикладі манекена. Окрім цього, відвідувачам показують центральну диспетчерську та музей електрифікації Прикарпаття. На завершення кожен учасник отримує буклет із завданнями для кращого засвоєння нової інформації та сертифікат "Енергетичного супергероя". Інформує прес-служба ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Для старшокласників у компанії проходять уроки фізики, на яких діти знайомляться з природою струму та беруть участь у дослідах та інтерактивних демонстраціях. Також для старших дітей енергетики проводять уроки "Корисне електропостачання", які покликані виховувати майбутнього обізнаного споживача електроенергії. Під час зустрічі дітям роз’яснюють, як електроенергія потрапляє у наші помешкання, чому важливо вчасно сплачувати за спожиту електроенергію, які є сучасні способи оплати, чому інколи у помешканні пропадає світло і як оперативно дізнатися, коли відновлять його постачання, як економно використовувати енергоресурси.

Окрім цього, з осені волонтери обленерго традиційно відвідують з інтерактивними уроками з електробезпеки школи міста та області. На таких тематичних уроках школярі молодших класів мають змогу засвоїти правила поведінки поблизу енергетичного обладнання, повторити правила користування електроприладами у побуті.

"Ми багато працюємо в напрямку популяризації дитячої електробезпеки та удосконалюємо наші уроки та екскурсії для того, щоб дітям було цікаво,  розповідає заступник начальника служби охорони праці Тетяна Данилишин. – Більша частина діток, що відвідує нашу компанію, з івано-франківських шкіл, дуже хочеться бачити більше дітей з районів".

Зазначимо, що торік волонтери обленерго провели в 700 школах Івано-Франківська та області 807 уроків з електробезпеки, в компанії було проведено 15 уроків з фізики та 26 екскурсій, акція "Літо зустрічай – про безпеку пам’ятай" відбулася в 11 дитячих-оздоровчих таборах.

Запросити волонтерів у школи, замовити екскурсію, проведення уроку та отримати додаткову інформацію можна за тел.: (0342) 59-41-53.

Контактна особа – Данилишин Тетяна Миколаївна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: