fbpx

Прикарпатські фермери представлять свою продукцію на всеукраїнській сільськогосподарській виставці

Суспільство 14:48, 09.09, 2014

Делегація з Прикарпаття візьме участь у XVII Всеукраїнській сільськогосподарській виставці "Фермер України-2014", яка відбуватиметься в Києві 10-12 вересня.

Прикарпатські фермри, серед яких представники обласної асоціації розвитку бджільництва "Галичина", ФГ "Павликівського", "Юрія Стефурака", "Прометей", "Заріччя", "Чиста флора", "Фруктово-Трейд", експонуватимуть овочі, фрукти, м’ясо-ковбасну продукцію, хлібобулочні вироби, сири, гриби, мед, – повідомляє КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

"На Івано-Франківщині є можливість вирощувати екологічно чисту продукцію, – зазначає заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Григорій Івасишин. – Беручи участь у таких виставках, які проводяться щорічно, фермери налагоджують контакти з постачання такої продукції, обмінюються досвідом щодо її виробництва та контролю за якістю".

Довідково:

За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, в області зареєстровано 557 фермерських господарств. Найбільше у Рогатинському, Тисменицькому, Тлумацькому та Галицькому районах.

Фермери мають у користуванні 28 тис. га сільськогосподарських угідь, у тому числі 26,4 тис. га ріллі. У фермерських господарствах краю в основному займаються рослинництвом.

У минулому році прикарпатські фермери виробили понад 60 тис. тонн зерна, 8 тис. тонн цукрових буряків, 5,4 тис. тонн картоплі, 4,5 тис. тонн овочів. Станом на 1 січня цього року вони утримували 3,2 тис. голів ВРХ, 3,4 тис. голів свиней, 1,3 тис. – овець та кіз, 8,4 тис. – птиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: