fbpx

Прикарпатські газовики визнані найкращими у Західній Україні фахівцями з діагностики газопроводів

Суспільство 08:05, 01.06, 2018

На Львівщині 24 найкращі фахівці з діагностики газопроводів Західної України протягом двох днів обстежували наземні та підземні газопроводи, оцінювали їхню герметичність та виявляли витоки газу.

Команди "Івано-Франківськгаз", "Львівгаз", "Волиньгаз", "Рівнегаз", "Чернівцігаз" та "Закарпаттягаз" демонстрували свої професійні навички в рамках перших Всеукраїнських змагань "Наша майстерність – ваша безпека". Найкраще з поставленими завданнями справилася бригада прикарпатських газовиків. Вона посіли перше місце на Всеукраїнських змаганнях Західного регіону.

Конкурс для газовиків-діагностів проводиться вперше. У ньому беруть участь понад 20 газорозподільних підприємств.

Змагання проходять у кілька етапів. Спочатку кожна газова компанія провела відбірковий турнір, на якому була визначена найкраща бригада групи комплексного приладового обстеження газорозподільного підприємства. Далі – змагання найсильніших команд у  трьох регіонах, переможці яких, – а це "Івано-Франківськгаз", "Житомиргаз" та "Дніпропетровськгаз", – 5 червня на базі ПАТ "Рівнегаз" змагатимуться за звання найкращої команди з діагностики газопроводів України.

Як на відбіркових, так і на регіональних змаганнях фахівці демонстрували практичні та теоретичні навички. Для учасників встановили єдиний час на виконання усіх завдань: для практичних дій з комплексного приладового обстеження підземного, наземного газопроводу, а також технічного обстеження підземного газопроводу було відведено по 40 хвилин на кожне завдання. Додатково оцінювалась комплектація бригад дільниці діагностики газопроводами на наявність приладів, інструментів та засобів індивідуального захисту, необхідних для виконання робіт.

Головна мета такого конкурсу – підвищення кваліфікації фахівців з діагностики газопроводів та обмін досвідом. Адже від скрупульозності виконання ними роботи та професійних навиків залежить безаварійне та безперебійне газопостачання у споживачів.

Газотранспортна система, як живий організм, кажуть газовики, потребує регулярної діагностики та лікування. Лише завдяки комплексно-приладному обстеженню можна визначити стан труб: виявити пошкодження ізоляційного покриття, витоки газу та вчасно їх ліквідувати. Що старіші мережі, то частіше їх необхідно перевіряти.

Так, підземні мережі віком понад 25 років потрібно перевіряти приладовим методом кожні 3 роки, старші 40 років – раз на рік, а таких сталевих підземних газопроводів на Івано-Франківщині більш як 25%.

"До фахівців комплексно-приладного обстеження підвищені вимоги: відмінне знання теорії, прекрасне володіння декількома десятками найскладніших приладів та педантичність у виконанні інструкцій і вимог техніки безпеки, – розповідає технічний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський. – Саме завдяки своєчасній діагностиці, проведенню вчасних ремонтів газопроводів опалювальні сезони в Івано-Франківській області проходять в стабільному режимі".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: