fbpx

Прикарпатські хореографічні колективи успішно виступили на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі

Культура 15:01, 20.05, 2014

У Львівському національному академічному театрі опери та балету відбувся II регіональний тур IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського, в якому взяли участь майже 400 відомих мистецьких колективів з Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Закарпатської, Івано-Франківської областей.

Як повідомили "Курсу" в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Прикарпаття представляли Івано-Франківський національний державний академічний Гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія», ансамбль танцю «Дивоцвіт» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, народний аматорський ансамбль танцю «Прикарпаття» Будинку культури с. Велика Кам'янка Коломийського району, народний аматорський ансамбль танцю «Мереживо» Калуського коледжу культури і мистецтв, зразковий аматорський ансамбль танцю «Веселі гуцулята» Центру художньої творчості для дітей, юнацтва та молоді м. Калуша та інші.

Виступи творчих колективів Івано-Франківщини високо оцінив голова журі фестивалю-конкурсу Герой України, голова Національної хореографічної спілки України Мирослав Вантух.

Колективи, які побували на конкурсі у Львові, запрошені до участі у III турі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського, який відбудеться у Києві вже у листопаді цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: