fbpx

Прикарпатські лісівники просять привозити новорічні ялинки для тварин Галицького НПП

Суспільство 10:39, 12.01, 2018

Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства вирішило допомогти франківцям з утилізацією новорічних ялинок. Деревця можуть стати хорошою поживою чи забавкою для тварин Галицького національного природного парку.

"Вітається доставка новорічної красуні власними силами на територію Галицького НПП (с. Крилос, Галицький район). Щоб спростити транспортування ялинки, радимо обламати гілки від стовбура та спакувати їх у полотняний, паперовий чи синтетичний мішок. Ваша новорічна красуня стане потіхою для диких звірів. Адже ведмеді, наприклад, люблять гратися з деревцями, а олень носить їх на рогах. Також гілки ялинок використають як підстилку чи для обігріву помешкань диких тварин",  йдеться в повідомленні прес-служби ОУЛМГ.

Лісівники просять приносити ялинки без прикрас, фрагментів дощику, конфетті, вати та інших небезпечних для тварин матеріалів. Не прийматимуться ялинки, що піддавалися обробці штучним снігом, барвниками, ароматизаторами, що залишили на гілках безліч шкідливих речовин.

Також лісівники пропонують  мешканцям Івано-Франківська привозити живі ялинки на територію Рибненського лісництва (поблизу автобазару).

Нагадаємо, ялинки вважаються негабаритними відходами. В Івано-Франківську таке сміття можна викидати лише у двох місцях – на територіях підприємств, які займаються вивезенням сміття: "АТП-0928" на Максимовича, 11 та і "Автоколона-2222" на Бандери, 60.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: