fbpx

Прикарпатські медики перебиратимуть австрійський досвід в галузі репродуктивних технологій

Здоров'я 18:46, 23.04, 2015

Івано-Франківщину відвідали провідні європейські фахівці в галузі репродуктивних технологій – професор Віденського університету, спеціаліст в галузі лікування безпліддя Франц Фішл та його асистент – лікар-ембріолог Джоанна Вольф.

Шляхом ознайомлення зі специфікою та проблемами функціонування репродуктивної галузі в Україні, її особливостей на Прикарпатті зокрема, іноземні фахівці вивчили можливості покращення лікувального процесу, впровадження нових технологій репродукції, приділили чималу увагу організації стажування лікарів центру в Австрії, можливостей  проведення відеоконсультацій з провідними європейськими спеціалістами.

В рамках програми перебування Франц Фішл та Джоанна Вольф провели зустріч із заступником голови обласної державної адміністрації  Ігорем Пасічняком, ознайомились  із роботою Державного закладу "Прикарпатський центр репродукції людини" Міністерства охорони здоров'я України.

"Івано-Франківщину було визначено базовою областю для реалізації україно-швейцарської програми "Здоров'я матері та дитини", − зазначав під час зустрічі Ігор Пасічняк. − Впродовж 17-річного втілення програми область зарекомендувала себе надійним партнером. Переконаний, що співпраця з провідними австрійськими медиками також буде ефективною і дасть свої позитивні результати".

Ознайомлюючи іноземних гостей з роботою центру репродукції людини, який функціонує на Прикарпатті уже впродовж 20 років, головний лікар закладу Ігор Головчак поінформував про те, що у його структурі – три відділення: амбулаторно-поліклінічне, оперативної гінекології, допоміжних репродуктивних технологій. Щороку в медичний заклад звертається в середньому 17-19 тисяч пацієнтів з усіх куточків України, лікарі установи здійснюють 700 лапароскопічних і 500 гістероскопічних операцій, 1-1,5 тис. спроб запліднень (з них майже 40% є успішними). При цьому центр активно співпрацює з фахівцями з Угорщини та Польщі.

"Започатковуючи співпрацю з австрійськими колегами, ми покладаємо великі надії на підняття рівня допомоги та подальше сприяння у приведенні його до європейських стандартів, − наголосив у коментарі Ігор Головчак. − Приїзд такої величини професора і асистента є вперше на Прикарпатті, він зумовлений бажанням впровадити їхні стандарти якості в нашу роботу. Це додає оптимізму".

Отримавши інформацію про центр репродукції, поспілкувавшись з його працівниками, медики з Австрії взяли участь у проведенні маніпуляційних процедур та висловили своє бачення вирішення проблемних питань у сфері репродукції.

"Ми можемо налагодити навчальний процес для ембріологів, де окреслимо основні критерії, також готові до обміну досвідом, організації інтерактивного, онлайн-навчання, − зазначив, резюмуючи, професор Франц Фішл. − Це необхідно для вироблення європейського підходу до лікування, його стандартизації, що у свою чергу сприятиме подальшому якісному розвитку української медичної галузі".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: