fbpx

Прикарпатські медики співпрацюють з капеланами

Суспільство 17:31, 25.12, 2014

В Івано-Франківську медичні працівники зустрічалися з капеланами.

У зустрічі взяли участь єпископ-помічник Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, преосвященний владика Йосафат (Мощич), голова комісії у сфері охорони здоров’я Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, священик о. Руслан П’яста та директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Мельник. В ході зустрічі обговорили питання щодо важливості служіння медичного капелана, його присутності в медичному закладі не тільки на Богослужінні, але й у супроводі хворого, роль у гуманізації медицини, повідомляють у департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації.

"Праведник – це той, хто має праведні відносини з Богом, ближніми і з самим собою. Дуже часто є так, що людина, потрапляючи в лікарню, не має цих праведних відносин у плані ставлення до свого здоров’я, ближнього чи до Бога. Вона часто хворіє, − зазначив на зустрічі преосвященний владика Йосафат. − Капелани повинні огорнути пацієнтів, наче ковдрою чи плащем, своєю присутністю, супроводжувати їх і навчати праведних відносин. Адже деякі хвороби можуть мати духовне начало. Саме тому священики вважаються цілителями душі, а лікарі – тіла".

Про важливість співпраці священика та медичних працівників говорив Роман Мельник. Як стверджував він, лікар може допомогти хворому не лише своїми працею та вміннями, а й словом, і добрим підходом. Тому департамент охорони здоров’я ставить на перше місце у своїй діяльності ставлення до пацієнта. А у досягненні цього медикам покликані допомогти духівники. Роман Мельник звернувся до капеланів з проханням не відгороджуватись від проблем лікарні, а навпаки – брати участь в усіх заходах закладу, висловлювати своє бачення.

Також на зустрічі було затверджено спільний план дій департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської архієпархії УГКЦ на 2015 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: