fbpx

Прикарпатські нацгвардійці на снігоходах і квадроциклах ловлять контрабандистів на румунському кордоні. ФОТО

Суспільство 09:23, 12.02, 2018

Особовий склад окремої гірсько-патрульної роти військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України виконує службово-бойове завдання з посилення охорони державного кордону України на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Селятин" Чернівецького прикордонного загону.

Підрозділ був створений у 2016 році на Івано-Франківщині та має специфічні завдання, не притаманні жодному військовому формуванню, інфорує прмес-служба НГУ.

Залучення військовослужбовців Національної гвардії України разом з прикордонниками на державному кордоні з Румунією пов’язано з активізацією протиправної діяльності контрабандистів, а саме незаконним переміщенням товарів підакцизної групи.

"Залучення військовослужбовців Національної гвардії України дає нам змогу збільшити щільність прикордонних нарядів на даній ділянці відповідальності. А також забезпечити прикриття тилових підступів до прикордоння, тим самим наростити ешелонованість побудови державного кордону", – зазначив заступник начальника штабу Чернівецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Для виконання завдань в гірській місцевості Чернівецької області особовий склад окремої гірсько-патрульної роти використовує снігоходи та квадроцикли. Це дає можливість спільним нарядам гвардійців та прикордонників швидко зреагувати у разі виявлення незаконної діяльності на державному кордоні України з Румунією.

Спільним нарядом нацгвардійців та прикордонників днями було затримано контрабандистів, які намагались перетнути державний кордон з шістьма ящиками цигарок. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: