fbpx

Прикарпатські пенітенціарії відвідали музей-садибу Степана Бандери

Суспільство 08:49, 06.07, 2015

Працівники управління пенітенціарної служби області відвідали історико-меморіальний комплекс Степана Бандери, який розташований у його рідному селі Старий Угринів, що на Калущині.

У музеї оформлено чотири експозиційні зали, що містять предмети та речі, які були власністю сім’ї Бандер, а також зібрані під час науково-дослідницьких експедицій працівниками музею та краєзнавцями.

Під час ознайомчої екскурсії відвідувачі оглядали матеріали, які ілюструють період навчання Степана Бандери в Стрийській гімназії, його громадську діяльність у рідному селі.

З цікавістю відвідувачі розглядали унікальні світлини із сімейного архіву Бандер, які розташовані у третьому експозиційному залі.

У завершальній виставковій залі екскурсовод подав цікаві сторінки життєвого шляху великого Патріота України, його громадсько-політичну діяльність: період еміграції, створення та діяльність Закордонних Частин ОУН, події, пов’язані із загибеллю Провідника. В експозиції виставки також представлені ідеологічні і програмові статті, присвячені українському націоналізму.

На території музею-садиби розташована відновлена хата-плебанія, де мешкала родина Бандер з 1906 по 1933 роки, каплиця Покрови Пресвятої Богородиці, криниця та погріб. На родинному обійсті споруджено пам’ятник відданому патріоту України Степанові Бандері та гранітна плита на місці, де раніше знаходилися два перші пам’ятники Провідникові, які було зруйновано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: