fbpx

Прикарпатські підприємства за два місяці експортували продукції на мільярд гривень

Економіка 15:37, 06.04, 2016

Підприємства Івано-Франківської області у січні – лютому 2016 р. реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на 5,2 млрд грн, у т. ч. за межі країни – на 1 млрд грн.

Про це повідомляє КУРС із посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області. 

У структурі реалізації 52,9% становила продукція підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 41,9% – переробної промисловості, 4,4% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,8% – водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

Майже 83% обсягу продукції переробної промисловості реалізовано підприємствами з виготовлення виробів з деревини, паперу та поліграфічної діяльності, з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції та підприємствами машинобудування.

Питома вага області у загальнодержавному обсязі реалізованої промислової продукції склала 2,1%, що відповідає 15-му місцю серед регіонів України. Внесок підприємств з виготовлення виробів з деревини, паперу та поліграфічної діяльності області у загальнодержавний обсяг реалізованої продукції склав 8%, з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції та з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – близько 4%, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – майже 3%.

У розрахунку на одну особу населення області промислової продукції реалізовано на 3,7 тис. грн. Більший, ніж у середньому по області, цей показник у містах Бурштині (76,6 тис. грн), Івано-Франківську (8,2 тис. грн) і Калуші (6 тис. грн), Рожнятівському (4,7 тис. грн) та Тисменицькому (4,6 тис. грн) районах.

В обсязі реалізованої продукції за основними промисловими групами 58% займала енергія, 24,9% – товари проміжного споживання, 15,5% – споживчі товари короткострокового та тривалого використання, 1,6% – інвестиційні товари.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: