fbpx

Прикарпатські підприємці прийняли резолюцію до вищого керівництва країни

Економіка 19:58, 26.10, 2016

Напередодні прийняття Закону України "Про державний бюджет України на 2017 рік" обласна організація партії "Батьківщина" організувала в Івано-Франківську Форум представників малого і середнього бізнесу, на якому прийняли резолюцію до керівництва держави.

Сьогодні підприємства малого і середнього бізнесу на Франківщині потерпають від браку кваліфікованих кадрів, а молодь, яка потенційно могла би займати робочі місця, прагне виїжджати за кордон. Окрім того, на переконання депутата Івано-Франківської обласної ради від "Батьківщини" Андрія Іваськіва, бізнесмени позбавлені права вибору.

"Україна, яка видобуває майже 20 млрд кубометрів газу, а електроенергію навіть експортує за кордон, продає її своїм людям на 40% дорожче, ніж Польщі. Це впливає на собівартість товарів. Моя думка така, що бізнес малий і середній повинен мати право обирати, з ким працювати, в кого кращі послуги, в кого краща ціна, і з тим він має право заключати угоду. А не так, що є обленерго і облгаз, які нам нав’язують свої бажання", – зазначив Андрій Іваськів.

Він додав, що підвищення зарплат дасть можливість зменшити видатки з держбюджету, пов’язані із виплатою субсидій. Вивільнені кошти можна спрямувати у бюджет розвитку регіонів, на енергозбереження.

"Ми не збираємося виїжджати з України! Надто багато вкладено праці, коштів, здоров’я кожним з нас у цей бізнес. Ми хочемо достойного життя нашим дітям і нашим родинам. Ми хочемо жити і працювати на своїй землі  і між своїми людьми. Цього необхідно вимагати від Президента, Уряду, Верховної Ради", – додав Андрій Іваськів.

Голова наглядової ради ТзОВ "Памібро" у Брошневі, професор в Університеті ім. Короля Данила Галицького Ілля Шутак поділився з учасниками форуму власним досвідом з практики ведення бізнесу та дав рекомендації.

Так, науковець радить починати бізнес за певною схемою: придумати тему – скласти план – обґрунтувати (чому я хочу займатися бізнесом?) – поставити цілі і завдання – до кожного завдання треба знайти методи їх реалізації.

Він переконаний, що потрібно налаштовувати себе на позитив і віддаватися одній справі і досягати 100% успіху, а не розпорошувати зусилля. А щодо проблем, з якими стикаються підприємці, їх потрібно розглядати як задачі – і тоді бізнес буде приречений на успіх.

"Криза може бути тільки в голові. Її немає ані в державі, ані у Всесвіті. Все у головах", – вважає Ілля Шутак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: