fbpx

Прикарпатські поліцейські навчають дітей правил безпеки на дорозі

Суспільство 07:21, 06.10, 2018

Навчити неповнолітніх правил безпечної поведінки на вулично-дорожній мережі та потурбуватися про створення безпекового середовища для юних учасників дорожнього руху – завдання, про які зобов’язані подбати батьки, педагоги та поліція, щоб звести до мінімуму кількість випадків травмування та загибелі дітей внаслідок автопригод.

Тому з метою профілактики прикарпатські поліцейські спільно з освітянами здійснюють комплексну профілактичну роботу, спрямовану на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму. Працівники поліції, зокрема, проводять тематичні заняття з школярами, навчають "дорожньої азбуки" дошкільнят, проводять різноманітні акції, покликані дисциплінувати неповнолітніх пішоходів та велосипедистів. 

Про це повідомляє Управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області.

Разом з тим, щоб діти почувалися в дорожньому русі безпечно, недостатньо зусиль лише правоохоронців і освітян. Для цього потрібна свідома підтримка суспільства і власний приклад виконання Правил дорожнього руху дорослими, передусім батьками.

Слід зауважити, що діти здебільшого отримують в автопригодах травми як пасажири. Зважаючи на це, відповідальнішими потрібно бути і водіям, які перевозять неповнолітніх. Також особливо обережно треба кермувати під час руху біля шкіл та дитячих садочків, адже поведінка дітей на вулиці може бути непедбачуваною.

Як писав КУРС, водій вантажівки "ЗІЛ" на пішохідному переході збив 10-річого хлопчика. Водій пояснював полісменам, що дитина раптово вибігла на дорогу з-за маршрутки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: